Pred nami je slnečný víkend. Zrážky sa vyskytnú len ojedinele

Ľubomír Franko
Po sychravých dňoch spojených so dažďom a prehánkami nás čakajú slnečné dni

Uplynulé dni boli na Slovensku upršané, s množstvom zrážok. Pršalo takmer na celom území a objavili sa aj prvé tohtoročné búrky, ktoré zasiahli Košice a okolie. Tie priniesli aj krupobitie s priemerom do 1 centimetra. Zrážky nás čakajú ešte zajtra, no cez víkend sa vyčasí. Do nadvlády sa dostane tlaková výš a oblačnosť sa zmenší.

Počasie ovplyvní tlaková výš

Počas nasledujúcich dní sa k nám začne od západu nasúvať tlaková výš. Zároveň sa však cez naše územie presunie niekoľko oblastí nižšieho tlaku vzduchu vo vyšších vrstvách atmosféry. 

Piatok: Počas zajtrajšieho dňa sa bude z juhozápadného Poľska cez Slovensko ďalej na juh až juhovýchod presúvať brázda nízkeho tlaku vzduchu vo vyšších vrstvách atmosféry. V ranných hodinách by tak cez naše územie malo prechádzať ďalšie zrážkové pásmo. Zrážky sa vyskytnú najmä na strednom a západnom Slovensku, na východe sa očakávajú len ojedinele. Zatiaľ čo v nižších polohách bude pršať, v polohách nad 400 metrov pôjde zväčša o zrážky snehové. O zajtrajších zrážkach viac tu:
Teploty taktiež nebudú vysoké a najmä na severe bude chladno. Denné maximá vystúpia na +5 až +11°C, na severe bude len do +5°C.

Sobota: Sobotňajšie počasie už naplno ovplyvní tlaková výš. Ráno treba očakávať lokálne hmly, ktoré sa budú dopoludnia rozplývať. Oblačnosť sa bude postupne zmenšovať a najmä na západe bude takmer jasno až polojasno. Vo východnej polovici územia bude prevažne polooblačno. Maximálne denné teploty vystúpia na +4 až +10°C, na severe a severovýchode však bude 0 až +4°C.

Nedeľa: Počas nedele sa očakáva podobné počasie ako v sobotu. Po ranných hmlách sa opäť vyčasí. Do nášho územia bude od západu naďalej zasahovať tlaková výš. Medzi tým sa však vo vyšších vrstvách nad Ukrajinou vytvorí výšková tlaková níž. Tá bude prechádzať východom nášho územia ďalej na Balkánsky polostrov. Počas nedele tak očakávame slnečné počasie najmä na západe. Na strednom a najmä na východnom Slovensku sa v polooblačnom až oblačnom počasí budú vyskytovať snehové prehánky. Denné maximá v nedeľu vystúpia na +4 až +9°C, na severe a severovýchode len do +4°C.

Nasledujúce dni tak budú slnečné, no relatívne chladné. Na túto ročnú dobu však budú úplne normálne, s teplotnými anomáliami od -1 do +1°C. Budúci týždeň by mala na našom území prevládať tlaková výš a nič výrazné by sa tak v počasí meniť nemalo. Postupne sa však bude otepľovať a koncom budúceho týždňa môžu maximá opäť dosiahnuť až +17°C. To je však ešte ďaleko, no naznačuje tomu niekoľko modelov. Užite si tak niekde slnečný, niekde nie až tak, jarný víkend.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd