Pred nami je zrejme najchladnejšia noc za uplynulé mesiace

Peter Minárik

Nasledujúcu noc to všetko vyvrcholí. Od víkendu k nám prúdi studený vzduch, ktorého prílev dnes vyvrcholí a prinesie najnižšie nočné a ranné teploty.

Po okraji tlakovej výše, ktorej stred sa rozkladá nad Pobaltím prúdi do našej oblasti od severovýchodu studený vzduch. Tento vzduch je suchý a počas noci sa veľmi dobre prechladzuje a vďaka tomu klesajú teploty poriadne nízko.

Už uplynulá noc bola rekordne chladná. V Červenom Kláštore bola na stanici SHMÚ zaznamenaná teplota na úrovni len -17,2 °C a je vysoká pravdepodobnosť, že nasledujúca noc bude ešte chladnejšia.

Teploty by totiž na celom našom území mali klesať pod bod mrazu. Čaká nás jasné počasie len so slabým vetrom a táto kombinácia bude priať poklesu teplôt.

Teploty by na našom území mali klesať na -1 až -7 °C, no na severe až do -10 °C.

Výrazne chladnejšie bude v dolinách a v kotlinách. V týchto oblastiach by mali teploty klesať ešte nižšie a to až na -11 až -18 °C. Pred nami je tak veľmi studené ráno.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd