Pred nami sú chladné dni. Trópy a vrátia na prelome týždňov

Peter Minárik
Do našej oblasti začína prúdiť chladnejší vzduch od severozápadu. Teplejšie prúdenie nás čaká až počas víkendu.

Za studeným frontom, ktorý počas stredy postupoval cez naše územie začína od severozápadu prúdiť do našej oblasti chladnejší vzduch. Súčasne sa od juhozápadu rozširuje nad našu oblasť výbežok vyššieho tlaku. Práve táto kombinácia spôsobí, že vzduch sa počas noci bude výraznejšie ochladzovať a nasledujúce rána preto budú studené.

Výraznejšie oteplenie príde až počas víkendu, kedy sa do našej oblasti začne dostávať teplejší vzduch.

Najchladnejší deň bude štvrtok. Maximálna teplota vystúpi len do +25°C, avšak na severe nášho územia sa teploty nemusia dostať nad hranicu +20°C, čo sú už veľmi nízke teploty.

Očakávané teploty počas štvrtka sú na súčasnú ročnú dobu zhruba o 4°C nižšie.

Najchladnejšia noc a ráno bude v piatok. Teploty totiž pri vyjasnenú a utíšení vetra budú klesať na +11 až +5°C, avšak v dolinách a kotlinách môžu teploty spadnúť aj pod hranicu +5°C. Teplejšie bude len na juhozápade.

Oteplenie očakávajte až nasledujúce dni. Sobota bude síce ešte prevažne oblačná a na severe aj chladnejšia, ale od nedele by na chvíľu malo zavládnuť slnečné počasie s vysokými teplotami aj nad +30°C.

Osvieženie príde v priebehu budúceho týždňa, kedy sa pridajú búrky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd