Pred nami sú chladné, zároveň aj mrazivé rána

Peter Minárik
Prílev studeného vzduchu v kombinácii s jasnou oblohou zapríčiní mrazy. Tie nás čakajú najmä na severe.
V priebehu piatka postúpil cez naše územie studený front, ktorý do viacerých oblastí priniesol búrky. Za týmto frontom začal do našej oblasti po okraji tlakovej níže so stredom nad Pobaltím prúdiť od severu veľmi chladný vzduch. Ten v nasledujúcich dňoch prinesie mrazy.

Nový týždeň prinesie polojasnú až polooblačnú oblohu. Zrážky hrozia len veľmi výnimočne. Dni však budú pomerne chladné. V priebehu dňa sa ortuť teplomera vyšplhá až do +20°C. Noci budú veľmi studené.

Ortuť teplomera totiž bude klesať na +5 až 0°C, na severe môže byť dokonca aj okolo -2°C. Vo výške 2 metre nad zemou bude mrznúť len na severe, čo môže ublížiť predovšetkým rozkvitnutým stromom. Prízemný mráz sa však vyskytne na mnohých miestach Slovenska a tak by poľnohospodári mali byť v strehu. Vo výške pár centimetrov nad zemou môže totiž ortuť teplomera poklesnúť aj k -5°C.

Mrazy hrozia do stredy. Potom by sa malo otepliť a vrátia sa aj búrky.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd