Pred nami sú nádherné slnečné dni. Teplota prelomí aj hranicu +30°C

Peter Minárik
Prelom týždňov priniesol do našej oblasti poriadne upršané počasie. Na to však už zabudnite. Pred nami sú nádherné dni.

Prelom víkendu a začiatok prvého školského týždňa priniesol nie príliš najvydarenejšie počasie. Na mnohých miestach panovalo daždivé počasie o ktoré sa postarala výšková tlaková níž. Tá však už počas včerajšieho dňa stratila vplyv na počasie na našom území a k moci sa dostáva tlaková výš, ktorá k nám prinesie sériu slnečných a na september teplotne nadpriemerných dní.

Od dnes zavládne slnečné počasie

Počas dnešného dňa sa naplno prejaví vplyv tlakovej výše, ktorej stred sa bude nachádzať nad východným Poľskom. V nasledujúcich dňoch sa tlaková výš bude presúvať smerom na východ a do našej oblasti tak začne prinášať aj teplejšie prúdenie.

Zvyšok pracovného týždňa sa bude niesť v slnečnom duchu s teplotami od +24°C až do +30°C na juhu územia.

Cez víkend teploty pokoria hranicu +30°C

Cez víkend by malo pokračovať stabilné počasie, ktoré prinesie teploty, ktoré sa v najteplejších lokalitách Slovenska môžu prehupnúť aj cez hranicu +30°C, čo sú na súčasnú ročnú dobu výrazne nadpriemerné teploty.

Aj počas víkendu by malo prevládať prevažne stabilné počasie, ale v severných oblastiach Slovenska môže postupne pribudnúť oblačnosť a vyskytnúť sa môžu aj prehánky, prípadne aj slabšie búrky.

Stabilný charakter počasia bude pokračovať

Vyhliadky na nasledujúce dni sú optimistické pre milovníkov slnka a tepla. Minimálne do polovice septembra by malo panovať stabilné počasie s veľmi podobnými teplotami ako počas nasledujúcich dní. Zmena by mohla prísť okolo 18.septembra.

Prvý jesenný mesiac sa tak zatiaľ bude niesť v stabilnom slnečnom počasí s nadpriemernými teplotami.

Detailnejší vývoj počasia na september nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd