Pred nami sú slnečné dni. Čaká nás Babie leto

Peter Minárik

Pred nami je séria slnečných a nadpriemerne teplých dní, ktoré preruší len začiatok týždňa. 

Počasie na našom území aktuálne ovplyvňuje oblasť vysokého tlaku vzduchu, ktorá sa rozkladá nad Čiernym morom. Naša oblasť sa tak nachádza na jej zadnej strane a tak sa k nám dostáva teplý vzduch od juhu. 

Pred nami je tak séria teplého a slnečného počasia. Od dnes až do konca víkendu očakávajte jasné až polojasné počasie s nadpriemerne vysokými teplotami. Tie sa na našom území vyšplhajú na +16 až +23 °C. Rána však budú chladné a teploty budú v dolinách a v kotlinách klesať aj pod +5 °C. 

V pondelok však bude počasie o niečo iné. Vo vyšších vrstvách atmosféry sa bude nachádzať oblasť nižšieho tlaku. Pondelok by tak mohol byť až oblačný a priniesť môže mrholenie alebo prehánky. 

Od utorka by sa však malo opäť vyjasniť a séria stabilného počasia by mala prevládať až do konca týždňa. Vývoj počasia na ďalšie dni si môžete pozrieť TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd