Predĺžený víkend prinesie oblačné a upršané počasie

Peter Minárik
Po búrlivom závere pracovného týždňa, kedy sa západom prehnala veterná smršť sa počasie nezlepší. Víkend bude upršaný a oblačný.

Za studeným frontom, ktorý počas štvrtka rýchlo postúpil cez naše územie a prejavil sa predovšetkým prudkým nárazovým vetrom, ktorý dosahoval rýchlosť mohutnej víchrice sa ani počas nadchádzajúceho víkendu počasie na našom území výraznejšie nezlepší. 

Počas víkendu by sa malo počasie na našom území niesť v znamení oblačného a upršaného počasia. Taktiež teploty nebudú na mnohých miestach príliš ideálne. 

Zrážky pribudnú už v piatok večer

Sviatočný deň by sa na našom území mal niesť v znamení polooblačného až oblačného počasia. Počasie by sa malo začať zhoršovať v priebehu večera, kedy sa oblačnosť začne od juhozápadu zväčšovať, čo bude súvisieť s nasúvajúcou sa frontálnou vlnou.

V priebehu soboty sa počasie mierne zlepší. Počítajte s tým, že zrážok síce ubudne, ale oblačnosti bude stále veľmi veľa. Naviac v priebehu večera sa od juhozápadu bude nasúvať ďalšie zrážkové pole, ktoré bude súvisieť so stále vlniacim sa frontálnym systémom.

 

V noci zo soboty na nedeľu sa však už rozprší na mnohých miestach, pričom dážď bude výdatnejšieho charakteru.  

Pršať by na našom území malo aj v priebehu nedele. Zrážky by mali ustávať až popoludní. Do pondelňajšej polnoci sa očakáva, že na našom území spadne spadne niekoľko desiatok milimetrov zrážok, pričom najintenzívnejšie by malo pršať na severozápadnom a strednom Slovensku.

 

Na juhu a východe bude teplejšie

Počas nadchádzajúcich dňoch sa tak na našom území bude vlniť frontálne rozhranie a to neprinesie len zrážky, ale aj rozdiely v teplotách. Zatiaľ čo pred samotným frontom bude v oblasti južného a východného Slovenska teplejšie a teploty by sa mohli vyšplhať aj na úroveň okolo +25°C, tak v oblasti severozápadného Slovenska bude najchladnejšie a tu by sa teploty mali pohybovať zväčša pod hranicou +20°C.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd