PREDPOVEĎ: Na severe bude snežiť až do konca týždňa

Ľubomír Franko

Medzi tlakovou výšou nad Britskými ostrovmi a tlakovou nížou nad východnou Európou k nám od severu preniká studený a vlhký vzduch. Najmä na severe intenzívne sneží a snežiť bude aj naďalej. Prestať by malo až začiatkom nasledujúceho týždňa.

Studený, morský vzduch prináša do oblasti severného Slovenska intenzívne sneženie. Najhoršia situácia je na Kysuciach, na Orave a na severe Prešovského kraja. V týchto oblastiach napadlo najviac snehu a naviac sa tu rozfúkal silný nárazový vietor, ktorý vytvára snehové jazyky a záveje.

Snežiť bude minimálne do konca týždňa

Studené, severné morské prúdenie bude prevládať na našom území minimálne do konca týždňa. Od severu bude aj naďalej prúdiť studený morský vzduch. V sobotu sa od severozápadu presunie cez naše územie ďalej na východ frontálny systém.

Ten prinesie na juhozápad nášho územia aj oteplenie a dažďové zrážky. Do severných okresov Žilinského a Prešovského kraja prinesie ale ďalšie intenzívne snehové zrážky, ktoré budú pretrvávať až do noci z nedele na pondelok. 

Sever tak môže očakávať ďalšiu nádielku. Teploty tu budú celý čas pod bodom mrazu a centimetre tak budú pribúdať. Do pondelka môže na náveterných stranách hôr napadnúť ešte 30 až 60 centimetrov nového snehu. Ostatné oblasti na severe môžu očakávať ešte minimálne 20 až 30 cm snehu. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd