Prešov v súvislosti s búrkou mimoriadnu situáciu nevyhlásilo

Prešov v súvislosti s búrkou mimoriadnu situáciu nevyhlásilo
Prešov Peter Minárik

V súvislosti s utorkovou (28. 5.) intenzívnou búrkou v Prešove mimoriadnu situáciu nevyhlásili. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Eva Peknušiaková, všetko sa im podarilo vyriešiť vo vlastnej réžii.

"Spadnuté stromy odstránili členovia Dobrovoľného hasičského zboru mesta Prešov na ulici 17. novembra, Duchnovičovom námestí, Požiarnickej a Oravskej ulici. Intenzívny prúd vody vymyl dlažbu na Floriánovej ulici. Opravu vykoná spoločnosť, ktorá robila rozkopávku pre uloženie optických káblov v meste. Oprava bude preto realizovaná v rámci reklamácie prác," uviedla Peknušiaková.

Zaplavený bol podľa jej slov aj podchod na Košickej ulici. "Obhliadku v teréne ešte večer vykonali zástupcovia spoločností Prešov Real, MP Kanal, ako aj stavebný dozor a stavbyvedúci spoločnosti, ktorá realizuje rekonštrukciu predstaničného priestoru. Problémom bola aj splašková voda, ktorá objekt zaplavila. Vodu sa však z priestorov podchodu podarilo odčerpať ešte večer. Momentálne sa objekt monitoruje a zisťujú sa ďalšie spôsobené škody. Bližšie informácie budú známe po kontrole," doplnila Peknušiaková.

Video nájdete aj na našom Youtube kanály. Odoberajte nás a nič Vám neujde

 Všetky zaplavené cestné úseky na území mesta sa podarilo ešte v noci sprejazdniť.

 Hasiči mali po utorkovej búrke celkovo päť výjazdov. Išlo o spadnuté stromy, zatopenú chodbu v škole, pivnicu a garáž v jednom z obchodných centier. Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove celkovo bolo v teréne osem hasičov s dvomi kusmi techniky. "Dobrovoľný hasičský zbor mesta Prešov zasahoval na železničnej stanici v Prešove pri odčerpávaní vody," uviedol pre TASR operačný dôstojník.

Na diaľnici D1 medzi Prešovom a Košicami, kde situáciu komplikoval zosuv pôdy a kameňa, hasiči neboli. Na mieste však premávku riadili policajti z Prešova a Drienova.

 "V čase od 19.15 do 20.30 h bola uzavretá diaľnica v oboch smeroch. Aby sa predišlo kolíziám v cestnej premávke, bol zabezpečený odklon dopravy," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

(zdroj: TASR)

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd