Pri Viedni sa mohlo vyskytnúť tornádo

Viedeň Peter Minárik

Počas uplynulej noci sa v oblasti Rakúska vyskytovali silné búrky z ktorých niektoré vykazovali supercelárne črty. Pozornosť sa sústreďuje k Viedni. Tam sa totiž mohlo vyskytnúť tornádo. 

Rakúski meteorológovia a amatérske spolky vyzývajú obyvateľov v oblasti západnej Viedne, aby poskytli svoje pozorovania a hlásenia z udalosti, ktorá sa mohla stať medzi 20:15 až 21:00.

V tomto čase postupovala Viedňou búrka, ktorá javila supercleárne črty. Na webe sa objavili zábery z Viedne na ktorých vidieť veľmi zaujímavú štruktúru oblačnosti, ktorú osvecujú blesky. Z fotiek nie je jednoznačné o čo išlo, no mohlo ísť o tornádo. Či však rotujúci lievik sa aj skutočne dotkol zemského povrchu nie je potvrdené. Ak sa totiž nedotkol, tak nešlo o tornádo, ale o tzv. trombu. Tá sa vyskytla včera večer aj nad Maďarskom.

Jasno v tom, či išlo o tornádo však budeme mať počas dňa po východe Slnka, kedy bude možné preskúmať danú oblasť a zistiť prípadné poškodenia, ktoré by naznačovali, že sa rotujúci lievik skutočne aspoň na okamih dotkol zeme. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd