Prichádza prudké ochladenie. Na Morave je +31°. V Liberci len +15°

Peter Minárik

Studený front aktuálne postupuje Poľskom, Českou republikou aj Rakúskom. Na jeho čele sa vyskytujú búrky, no pozorovať môžeme si výrazné teplotné rozdiely.

Studený front, ktorý sa nachádza za našimi dverami prinesie počas večera a noci búrky a zrážky, no na čele tohto frontu sa vyskytuje aj silný vietor a práve ten môže spôsobovať najväčšie škody.

Búrky a silný vietor, však nemusíme pocítiť všetci, ale čo určite pocítime absolútne všetci je prudké ochladenie.

Pred týmto studeným frontom totiž ešte nad naše územie vrcholí prílev veľmi teplého vzduchu, no za frontom sa už tlačí studený vzduch od severozápadu.

Zaujímavý je pohľad na teplotnú mapu Českej republiky. Zatiaľ čo Brno o 19:00 hlási +31 °C, tak v Liberci je len +15 °C a v Ústí nad Labem len +14 °C. 

Teplotný rozdiel medzi severozápadným a juhovýchodným Českom je tak aj viac ako 15 °C.

Studený vzduch pocítime už zajtra aj na celom našom území. Maximálne teploty by sa mali pohybovať len od +13 do +18 °C. Na juhozápade môže byť do +22 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd