Prichádzajú teplé dni. Teploty v Európe sa priblížia až k +30°C

Peter Minárik
Do Európy mieri jarné, do niektorých štátov dokonca až letné počasie. Teploty prekonajú hranicu +20°C

Dnešný deň odštartuje sériu pomerne príjemných a teplých dní v mnohých štátoch Európy, vrátane Slovenska. Príjemné teplé počasie síce pokazí 1.apríl, avšak rýchlo sa jarnejšie a niekde aj letnejšie počasie vráti. Ortuť teplomera nasledujúce dni na našom území prekoná hranicu +20°C a v Európe bude atakovať tridsiatky.

Príjemné počasie vydrží do piatka

Teploty už v priebehu dnešného dňa môžu na juhozápade a juhu pri slnečnom počasí vystúpiť až k hranici +20°C. V priebehu zajtrajšieho dňa však prílev teplého vzduchu vyvrcholí a dorazí prechodné ochladenie.

1.apríl prinesie skutočne aprílové počasie. V piatok bude spočiatku ešte jasno, no od severu bude rýchlo pribúdať oblačnosť a najmä na severe a východe hrozia prehánky, prípadne ojedinelé búrky.

Do našej oblasti vyvrcholí prílev teplého vzduchu z Afriky a spomínané zrážky prinesie studený front, ktorý k nám od severu začne vťahovať chladnejší vzduch.

Teploty však zajtra budú ešte príjemné. Na severe a východe vystúpia teploty na +13 až +17°C, ale na juhu a západe môžu teploty vystúpiť na +17 až +23°C. Ešte teplejšie bude na Balkáne. V Chorvátsku, v Srbsku, v Rumunsku a v Bulharsku sa budú teploty pokúšať atakovať hranicu až príjemných +30°C.

V sobotu príde prechodné ochladenie

Počas sobotňajšieho dňa sa už ocitneme v chladnejšom severozápadnom prúdení, ktoré prinesie maximálne teploty len od +9 do +15°C, no nižšie teploty vykompenzuje príjemné polojasné až polooblačné počasie.

Od nedele opäť nad +20°C

Už v nedeľu sa však opäť obnoví prílev teplého vzduchu od juhu. Okrem teplého prúdenia nás čaká aj prekrásne slnečné počasie a to minimálne do budúceho štvrtka. Maximálne teploty na začiatku budúceho týždňa budú kolísať na hranici +20 až +25°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd