Prudké dažde v Brazílii. Zahynulo pri nich najmenej 33 ľudí

Veronika Sádovská

Najmenej 33 ľudí zahynulo po prívalových dažďoch v Brazílii. Počas jedného dňa tam spadli hektolitre vody.

Prudké prívalové dažde, ktoré sužujú Brazíliu od utorka spôsobili záplavy aj ničivé zosuvy pôdy. Najviac zasiahnutá je metropolitná oblasť Recife, ktorá sa nachádza na severovýchode krajiny.

V sobotu zaznamenali najsmutnejšiu štatistiku. Za 24 hodín zomrelo na následky týchto dažďov až 28 ľudí. Celkový počet obetí je však vyšší, je ich najmenej 33.

Najviac ľudí prišlo o život pri obrovskom zosuve pôdy medzi mestami Recife a Jaboato dos Guararapes. Nešťastie neprežilo 19 ľudí.

Šiesti ďalší ľudia zomreli v meste Camaragibe, dvaja priamo v tamojšej metropole Recife a jedna osoba zahynula v Jaboato dos Guararapes. Päť ľudí zahynulo v utorok pri prudkej búrke.

Okrem toho vyše tisíc ľudí bolo kvôli prudkým lejakom a zosuvom evakuovaných zo svojich domovov. Pravdepodobne, ale počet evakuovaných ešte stúpne.

V oblasti Recife spadlo od piatku večera do soboty rána neuveriteľných 236 mm zrážok, čo predstavuje 236 litrov vody na jeden meter štvorcový. A to sú len zrážky z tohto časového obdobia.

Zrážky, ktoré doteraz v Brazílii spadli predstavujú až 70% predpokladaných zrážok, ktoré tam bežne spadnú za celý máj.

Situácia sa však stále zhoršuje. Prší tam ešte stále a najbližších 24 hodín predpovede stále ukazujú extrémne množstvo zrážok.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd