Prudké ochladenie mieri do takmer celej Európy

Peter Minárik

Dnes a zajtra nás čaká ešte príjemné letné počasie. Už teraz sa však chystá výrazná zmena, ktorá bude mať dopad aj na počasie na našom území. 

Cez Európu totiž začne už dnes postupovať od severozápadu veľmi výrazný studený front. Ten ovplyvní počasie už počas dnešného dňa v oblasti Britských ostrovov.

Tento studený front počas zajtrajšieho dňa bude smerovať ďalej nad kontinent Európy a počasie u nás začne ovplyvňovať v noci na sobotu.

S frontom bude úzko súvisieť hlboká tlaková níž, ktorá sa bude prehlbovať nad Škandináviou a po jej okraji bude do Európy prenikať veľmi studený vzduch.

V súčasnosti sa nad Európou nachádza nadpriemerne teplý vzduch, no ako vidieť, tak vzduchová hmota, ktorá do našej oblasti mieri bude výrazne teplotne podpriemerná.

V nasledujúcich hodinách sa tak počasie zhorší v takmer celej Európe. Okrem ochladenia, zastihne aj nás silný vietor a upršané počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd