PRVÉ INFO: Hrozí nám zatiaľ najvýraznejšie ochladenie tejto jari

Peter Minárik

Predpovede počasia naznačujú, že nás na začiatku týždňa čaká poriadny teplotný šok. Teploty by sa mali prepadnúť z hodnôt okolo +26 °C, na maximá len okolo +12 °C.

Numerické modely už niekoľko dní simulujú pomerne zaujímavú situáciu, ku ktorej by malo dôjsť v nasledujúcich dňoch. Teploty by mali stúpať poriadne vysoko a následne by sa mali teploty výrazne prepadnúť a to až tak výrazne, že do severných regiónov Slovenska sa môže vrátiť sneh.

Dnešný deň, čiže streda by sa ešte mala niesť v znamení sychravého a chladného počasia. Už od zajtra nás však čaká ďalšia zmena. Od juhu by do našej oblasti mal prúdiť teplý vzduch a teploty tak začnú pomaly stúpať.

Otepľovať sa bude každým dňom, pričom v priebehu víkendu nás čakajú letné teploty. Tie by sa mali na našom území šplhať až nad hranicu +25 °C, no potom sa očakáva výrazná zmena.

V nedeľu by mal začať počasie v našej oblasti ovplyvňovať studený front, ktorý bude výrazný. Oddeľovať bude veľmi teplú vzduchovú hmotu od studenej hmoty, ktorá začne prúdiť za týmto studeným frontom z Arktídy. 

V nedeľu hrozia na našom území búrky, ktoré postupne prejdú do dažďa a ten by mal na našom území pretrvávať až do pondelka. Súčasne sa prudko ochladí. Teploty sa doslova prepadnú z hranice okolo +25 °C až pod +15 °C.

Ochladenie bude natoľko výrazné, že sa v severných regiónoch Slovenska môže vo vyšších oblastiach objaviť aj sneh. Na väčšine nášho územia potom hrozia mrazy. 

Traja zamrznutí, teda Pankrác, Servác a Bonifác prinesú na naše územie výraznejšie ochladenie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd