PRVÉ INFO: Na Slovensko mieri vlna búrok, ktorá ukončí cez víkend horúčavy

Peter Minárik

Pred nami sú veľmi teplé hodiny, ktoré prinesú vysoké teploty a neznesiteľné dusno. Všetko to ukončí víkend, ktorý prinesie vlnu pomerne intenzívnych búrok po ktorých sa citeľne ochladí.

Uplynulé dni priniesli na naše územie búrky, ktoré sa však prehnali len niektorými oblasťami. V iných panuje sucho, ktoré sa ešte viac zvýrazní. To sa však zmení počas blížiaceho sa víkendu.

Počasie totiž začne ovplyvňovať vlniaci sa studený front, ktorý prinesie vlnu silnejších búrok, ale čo je podstatné, tak za týmto studeným frontom prenikne do našej oblasti chladnejší vzduch, ktorý zrazí teploty oveľa nižšie.

Najskôr teplo a veľmi dusno

Do konca pracovného týždňa nás čaká ešte veľmi teplé počasie. Od juhozápadu prúdi do našej oblasti teplý a vlhký vzduch, v dôsledku ktorého teploty vystúpia ešte poriadne vysoko.

Horúčavy vyvrcholia na našom území počas piatka, kedy nás čakajú teploty, ktoré budú atakovať hranicu až +35 °C. No tým, že bude do našej oblasti prúdiť veľmi vlhký vzduch, tak bude na pocit veľmi dusno.

Cez víkend udrú búrky

Zmena počasia príde na Slovensko počas víkendu a najskôr už na prelome piatka a soboty. Nad širšou oblasťou Álp bude počas piatka veľmi búrlivo. Na studenom fronte sa budú tvoriť početné búrky, ktoré počas piatkového večera môžu doraziť až nad Slovensko.

To najhlavnejšie nás však čaká počas soboty. Od západu sa postupne cez naše územie presunie výrazné zrážkové pole s búrkami. V sobotu preto počítajte s pomerne výraznými búrkami a s oblačným počasím, ktoré ukončí sériu veľmi horúceho počasia.

Príde ochladenie a návrat príjemnejších teplôt

Za studeným frontom, ktorý na Slovensko prinesie počas víkendu početné búrky a zrážky k nám od severozápadu prenikne chladnejší vzduch.

Vďaka tomu sa zmiernia horúčavy a maximálne denné teploty by mali klesnúť pod hranicu +35 °C.

Ešte piatok tak počítajte na Slovensku s horúcim a dusným počasím, v priebehu víkendu udrú na Slovensku búrky a následne sa ochladí.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd