PRVÉ INFO: V sobotu k nám dorazí vlna sneženia

Peter Minárik

Počas víkendu bude cez Balkán postupovať výrazná tlaková níž, ktorá ovplyvní počasie aj na našom území. Postará sa o vlnu sneženia.

Nad Talianskom sa aktuálne nachádza výrazná tlaková níž, ktorá bude v nasledujúcich hodinách postupovať cez Balkán smerom nad Čierne more.

Ako sme informovali počas dnešného popoludnia, tak táto tlaková níž prinesie výdatné snehové zrážky na Balkán. V Chorvátsku sa očakáva aj okolo 40 cm snehu.

Táto tlaková níž ovplyvní počasie aj u nás a to minimálne svojou oblačnosťou. 

Počas nadchádzajúceho víkendu čakajte na celom našom území prevažne oblačné až zamračené počasie. Pásmo sneženia sa bude presúvať z Chorvátska nad Maďarsko a Ukrajinu a svojim okrajom zasiahne aj naše územie.

Numerické modely sú si však zatiaľ stále veľmi neisté, v ktorých oblastiach by malo snežiť.

Prvotné výstupy kalkulovali so snežením na celom našom území. To sa však mení a aktuálne by sa sneženia mal dočkať, len juh a východ Slovenska, kde by sneženie malo zotrvávať aj počas nedele.

Cez víkend by mohlo aj v nižších polohách východného Slovenska napadnúť okolo 5 cm čerstvého snehu.

Situácia však stále nie je jednoznačná a detaily prinesieme v priebehu piatka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd