PRVÉ INFO: Zajtra večer hrozí silná poľadovica

Ľubomír Franko

Zajtra večer môžu na západe Slovenska nastať výraznejšie komplikácie v doprave. Dôvodom bude mrznúci dážď, ktorý môže vytvárať silnú poľadovicu, ako tomu bolo včera v Česku.

Počas zajtrajšieho večera a v noci na pondelok bude cez naše územie ďalej na východ v brázde nízkeho tlaku vzduchu postupovať teplý front. Ten bude súčasťou frontálneho systému so stredom nad Severným morom. 

Front prinesie vlhkejší a najmä teplejší morský vzduch. Oteplí sa najskôr vo výškach, kde zároveň začne pršať. V tom čase bude v prízemnej vrstve teplota ešte záporná a prechladené kvapky tak budú namŕzať. Očakáva sa, že na cestných komunikáciach bude vznikať silná poľadovica, ktorá môže skomplikovať dopravu.

Kedy treba rátať s poľadovicou ?

Teplý front by mal doraziť na krajný západ a severozápad krajiny zajtra okolo 19:00 a následne sa bude presúvať ďalej na východ. V prvej polovici noci by sa mal dostať nad stredné Slovensko a ráno na východ Slovenska s tým, že zrážky budú zároveň od západu ustávať. 

Poľadovica je najmä na cestách zradným javom. Ľad sa môže totiž na cestách nachádzať nepravidelne a preto treba jazdiť s maximálnou opatrnosťou. Silná poľadovica včera zasiahla Nemecko a Česko, kde si vyžiadala viac ako 200 dopravných nehôd. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd