PRVÉ INFO: Zima ešte nekončí. Čaká nás sneženie aj mrazy

Peter Minárik

Zima ešte nekončí a teploty by mali byť nasledujúce dni pod úrovňou dlhodobého teplotného priemeru. Okrem nízkych teplôt nás čaká aj návrat snehových vločiek.

Ak sa tešíte na jarné počasie, kopu slnečných lúčov a teploty, ktoré budú atakovať hranicu +20 °C, tak vás sklameme. Nič také sa nasledujúce dni neočakáva, ba priam naopak. Pred nami je skôr teplotne podpriemerný charakter počasia.

Vyhliadky totiž až do konca marca nenaznačujú, že by sme sa mali nachádzať v nejakom teplom prúdení a stredná Európa by mala byť vystavená studenému prúdeniu od severu.

Víkend bude ešte pokojný

Prvá polovica víkendu prinesie na naše územie ešte prevažne premenlivé počasie s pomerne vysokými teplotami, ktoré sa môžu vyšplhať aj k +15 °C.

Počasie by sa malo zmeniť v závere tohto týždňa. V noci zo soboty na nedeľu bude cez naše územie postupovať studený front, ktorý prinesie na naše územie dážď a súčasne a ochladenie. Už v nedeľu by sa malo ochladiť o zhruba 4 až 5 °C.

To však nebude koniec. Víkendový prechod studeného frontu naštartuje zmenu, ktorá bude mať vplyv na počasie niekoľko nasledujúcich marcových dní.

Čaká nás chladné, zimné počasie

Počasie by sa malo dostať do chladného, severného prídenia. Charakter počasia by mal byť niekoľko nasledujúcich dní pomerne rovnaký.

Zatiaľ čo nad východným Atlantikom a oblasťou Britských ostrovov sa bude nachádzať tlaková výš, tak nad Pobaltím až východnou Európou by sa mala rozkladať tlaková níž. Medzi týmito dvoma tlakovými útvarmi by mal do našej oblasti prúdiť od severu veľmi studený, pôvodom arktický vzduch.

Nastúpi zimné počasie

Vývoj nenaznačuje, že by sa malo niečo zásadné meniť až do konca marca. Stále by sme sa mali nachádzať v studenom a vlhkom vzduchu.

Pred nami sú tak oblačné dni so snežením a so snehovými prehánkami, ktoré budú ovplyvňovať počasie predovšetkým na severe územia, kde bude sneh opäť pribúdať.

Denné teploty by sa mali pohybovať len do +10 °C a nočné budú na celom Slovensku klesať pod bod mrazu. Zimné pneumatiky tak stále nechajte na svojich autách a s prezúvaním sa neponáhľajte. Vývoj na jednotlivé marcové dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd