Prvé októbrové dni budú síce jasné, ale aj mrazivé

Peter Minárik
September sa pomaly blíži k svojmu koncu. Pred nami je ďalší jesenný mesiac a jeho začiatok by síce mal byť jasný, ale studený.
Posledný septembrový deň prinesie pomerne veľa oblačnosti. Nad oblasťou severného Jadranu sa nachádza pomerne výrazná tlaková níž, ktorá prináša oblačnosť a zrážky nad Taliansko a nad väčšiu časť Balkánu. Táto tlaková níž v priebehu pondelka prinesie oblačnosť predovšetkým nad západné Slovensko, kde by malo prevládať prevažne oblačno až zamračené. Na zvyšku nášho územia by malo prevládať prevažne polooblačno až oblačno. Zrážky by mali zostať tesne pred bránami Slovenska a na našom území hrozia len veľmi výnimočne.

Od utorka však počasie prevezme pod kontrolu tlaková výš, ktorej stred sa bude presúvať zo Škandinávie nad severné Poľsko a nad Pobaltie. Na našom území tak po niekoľko nasledujúcich dní zavládne jasné až polojasné počasie, len prechodne môže byť oblačnosti o niečo viac.

Po okraji tlakovej výše však do našej oblasti vpadne studený vzduch od severu, čo veľmi výrazne pocítime na teplotách. Na začiatku októbra sa denné teploty budú v najteplejších oblastiach Slovenska pohybovať do +15°C. Na severe však počas dňa teploty vystúpia len na +5 až +12°C. Noc bude mrazivá a to na viacerých miestach. Minimálne teploty budú klesať až k -5°C. Vykurovacia sezóna tak na celom Slovensku začne.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd