Prvých 7 septembrových dní bolo nadpriemerne teplých

Ľubomír Franko

Prvých septembrových 7 dní roku 2018 skončili ako celok teplotne výrazne teplotne nadpriemerných. 

Prvých 7 septembrových dní sa nieslo na Slovensku v teplom charaktere počasia. S výnimkou prvých dvoch septembrových dní prevládalo slnečné počasie na celom území Slovenska. Okrem výdatných zrážok na západe Slovenska počas začiatku septembra sa zrážky vyskytli len ojedinele.

Niet preto divu, že prvých 7 septembrových dní skončilo teplotne výrazne nad normálom. Odchýlka teploty od normálu z rokov 1981-2010 dosiahla od +2 do +4 °C, na východe ojedinele až +5 °C. 

Najbližšie dni budú na Slovensku opäť veľmi teplé a slnečné. Odchýlka od dlhodobého priemeru tak bude ešte narastať a zrážky sa najbližšiu dobu neočakávajú. Pršať by malo len počas zajtrajšieho dňa (v nedeľu) a to najmä na severe územia, najbližšie zrážky sa vyskytnú najskôr v závere pracovného týždňa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd