Ráno čakajte čerstvý sneh aj v Bratislave. Kde bude bielo ?

Peter Minárik

Studený vzduch začína prenikať od severu a spolu s ním sa menia zrážky na snehové. Do rána sa v niektorých oblastiach Slovenska vytvorí aj snehová pokrývka.

Aktuálne sneží na Liptove, na Spiši a snehové vločky sa začínajú miešať do dažďa. V priebehu noci začne dážď prechádzať do sneženia aj v ďalších oblastiach nášho územia. V niektorých oblastiach môže byť zajtrajšie ráno biele. 

Zrážky budú prechádzať do snehových

Sneženie sa na našom území bude rozširovať najmä po polnoci.

Do rána by malo snežiť takmer na celom východnom Slovensku v výnimkou východnej časti Východoslovenskej nížiny. 

Na čerstvý sneh sa môžu tešiť aj Košice, kde do rána poklesne teplota na nulu. Ráno môže napadnúť do 3 cm snehu. O niečo viac snehu by mohlo byť na cestách v okolí Prešova, kde môže výška snehu prekročiť aj 5 cm.

Na strednom Slovensku prejde dážď do sneženia najmä v Žilinskom kraji a vo vyšších oblastiach Banskobystrického kraja. V nižších polohách by malo pršať, nakoľko studený vzduch ešte nebude premiešaný s teplým.

Snehové vločky sa očakávajú aj na severozápade a na Považí, no tu by sa nemal vytvoriť ani len poprašok. Zrážok tu totiž bude veľmi málo, čo nebude stačiť na vytvorenie snehovej pokrývky.

Do rána tak sneh pripadne najmä na východe a to aj okolo 10 cm.

Západ bude upršaný aj zasnežený

Na väčšine západného Slovenska by malo pršať. Výnimkou bude len Záhorie a oblasť Bratislavy. V hlavnom meste sa treba pripraviť na možné ranné komplikácie. Sneh by mal napadnúť najmä v západných častiach mesta: v Karlovej Vsi, v Lamači a v Dúbravke. Problémy môžu byť aj na Kolibe.

Počas zajtrajšieho rána by mali zrážky od severu ustávať a v stredu sa vyčasí, no budeme v chladnom vzduchu a tak bude veľmi chladno.

Kde sa aktuálne očakáva sneženie a kde problémy môžu spôsobovať aj snehové jazyky sa dočítate TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd