Ráno čakajte prízemný mráz. Mrazy však potrápia najmä počas víkendu

Peter Minárik

Počas nasledujúcej noci a rána sa na našom území môžu vyskytnúť prízemné mrazy. V priebehu piatka príde k ďalšiemu ochladeniu a mrazy sa môžu vyskytovať už aj vo výške okolo 2 metrov.

Oblačnosť sa na našom území zmenšuje a vplyvom toho začínajú klesať teploty na našom území. V dôsledku toho sa do rána poriadne ochladí.

Ortuť teplomera do rána poklesne na +6 až 0 °C, no problémom je to, že pri zemi bude ešte chladnejšie.

Predovšetkým v oblastiach stredného a východného Slovenska môžu teploty klesať aj pod bod mrazu, čo predstavuje problém pre plodiny.

Skutočné problémy však prídu až v závere týždňa. Vo štvrtok cez naše územie postúpi studený front, za ktorým k nám začne prenikať studený vzduch. Teploty tak začnú prudko klesať.

Cez víkend budú teploty aj vo výške 2 metrov klesať na našom území pod nulu, čo predstavuje opäť veľký problém aj pre ovocinárov. Tí tak budú musieť počas víkendových nocí opäť chrániť tohtoročnú úrodu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd