Ráno na testovaní ešte zmoknete. Počas dňa sa vyjasní

Peter Minárik

Záver pracovného týždňa priniesol na naše územie veľa oblačnosti a aj zrážok. Počas soboty sa počasie zlepší, no v priebehu ranných hodín ešte počítajte s veľkou oblačnosťou a so zrážkami. 

Piatok priniesol na naše územie veľa oblačnosti a aj zrážok. Počasie na našom území totiž ovplyvňuje teplý front, ktorý sa rozpadá nad Českom, Poľskom a našim územím. Najviac zrážok prináša tento rozpadajúci sa teplý front na severozápadné Slovensko.

Za uplynulých 24 hodín spadlo najviac zrážok v oblasti Myjavy a na severozápade Trenčianskeho kraja a to až cez 10 mm. Na zvyšku územia sa zrážkové úhrny pohybujú okolo 5 mm, pričom najmenej zrážok spadlo na juhu Banskobystrického kraja, kde spadlo do 1 mm.

Zrážky budú na našom území pokračovať aj počas noci na sobotu a mali by ustávať až v sobotu.

V sobotu od ranných hodín nás čaká celoplošné testovanie, ktoré začína od 7:00. Mnoho odberných miest sa nachádza v exteriéri a prácu tak môže sťažiť počasie. Ráno ešte počítajte s oblačným a upršaným počasím a to predovšetkým v severnej polovici nášho územia.

Zrážky by však mali dopoludnia zoslabnúť a okolo poludnia sa očakávajú už len na Záhorí v podobe mrholenia. Definitívne by mali zrážky ustať krátko popoludní.

Okrem toho, že budú na našom území ustávať zrážky, tak sa očakáva aj zmenšovanie oblačnosti. Oblačnosť sa bude zmenšovať od východu a vyjasniť by sa malo na západe až vo večerných hodinách.

Druhý deň testovania, čiže nedeľa prinesie spočiatku prevažne jasné až polooblačné počasie, ale v priebehu dňa začne od severozápadu pribúdať oblačnosť a po 18:00 sa postupne na našom území rozprší.

Víkendové počasie tak prinesie premenlivé počasie a so zrážkami počítajte v sobotu ráno a v nedeľu večer.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd