Ráno príde na Slovensko sneženie. V týchto oblastiach napadne sneh

Peter Minárik

Do našej oblasti mieri ďalšia nádielka snehu, ktorá prinesie sneženie predovšetkým do oblasti západného Slovenska. Ráno a dopoludnia treba počítať s komplikáciami.

Už v týchto chvíľach sa nad Slovinskom a Chorvátskom nachádza zrážkové pole, ktoré v priebehu nasledujúcej noci a rána začne ovplyvňovať počasie aj na našom území.

Zrážkové pole sa nad naše územie nasunie už okolo 2:00 až 3:00, pričom od juhozápadu sa postupne rozprší, vo vyšších polohách od nadmorskej výšky 400 m n.m. bude snežiť.

Pršať začne ráno aj v okolí Bratislavy, no situácia sa začne meniť okolo 6:00, kedy do našej oblasti prenikne chladnejší vzduch a hranica sneženia poklesne, pričom v oblasti Bratislavy až nad 200 m n.m.

Okolo 6:00 sa tak do dažďa bude miešať sneh a postupne bude snežiť. Teploty by sa mali pohybovať na západe Slovenska okolo nuly, čo v meste na vytvorenie výraznejšej snehovej pokrývky stačiť nebude, ale iná situácia bude vo vyššie položených mestských častiach Bratislavy a západného Slovenska, kde môže napadnúť až do 5 cm snehu.

Postupne sa zrážky budú rozširovať nad celé západné a stredné Slovensko. Na našom území by malo snežiť od nadmorskej výšky 600 m n.m., ale to nebude platiť pre niekoľko oblastí.

V Banskobystrickom kraji sa očakáva sneženie od 400 m n.m., v oblasti Trnavského kraja taktiež okolo 400 m.n.m, lokálne aj nižšie a v Bratislavskom kraji by sa hranica sneženia mala pohybovať okolo výšky 300 m n.m., pričom v okresoch Bratislava a Pezinok to bude už od 200 m n.m.

Zrážky by na našom území mali ustávať okolo poludnia postupne od juhozápadu.

Podľa aktuálnych dát by malo na našom území napadnúť do 5 cm nového snehu, no v oblasti hôr Banskobystrického kraja, či v oblasti Malých Karpát to bude aj nad 10 cm.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd