Ráno príde sneženie aj do nižších polôh. Napadne až do 10 cm

Ráno príde sneženie aj do nižších polôh. Napadne až do 10 cm
Peter Minárik

Na naše územie sa blíži sneženie, ktoré prinesie nový sneh predovšetkým do oblasti severného Slovenska, no snežiť bude aj inde. Snehu sa nedočká len západ nášho územia.

Cez strednú Európu začal postupovať studený front, ktorý prinesie predovšetkým veterné počasie. Vietor začne zosilovať na čele studeného frontu, ktorý sa v priebehu ranných hodín dostane aj na naše územie.

Spolu s príchodom studeného frontu okrem silného vetra dorazia aj zrážky. Tie zasiahnu predovšetkým severnú polovicu Slovenska. Západ Slovenska by mali zrážky zasiahnuť len čiastočne a prinesú len zanedbateľné zrážkové úhrny.

Nakoľko studený front príde do pomerne chladného prostredia, tak zrážky, ktoré budú vypadávať budú prevažne snehové. Pršať by malo pod výškou 300 m n.m., čo sa týka predovšetkým najjužnejších okresov Banskobystrického kraja a Východoslovenskej nížiny. Všade inde by malo snežiť.

Sneženie by malo na naše územie doraziť okolo 7:00 a postupne by sa od severozápadu malo presúvať smerom na východ. Ustávanie sneženia sa očakáva v popoludňajších hodinách.

Prechod studeného frontu by mal najviac snehu priniesť do regiónov severného Slovenska. V Žilinskom kraji by malo napadnúť najviac snehu a to v najnižších polohách ako Žilina okolo 2 cm a smerom do vyšších polôh až do 5 cm. V oblasti hôr by malo pripadnúť až do 10 cm čerstvého snehu.

Vo zvyšných oblastiach Slovenska by malo napadnúť menej snehu. Očakávané množstvo snehových zrážok nájdete na mape.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd