Rekordy padali aj v Poľsku. Na hraniciach so Slovenskom bolo +10 °C

Poľsko Veronika Salayová

Včerajšok bol bohatý na teplotné rekordy v dôsledku prúdenia teplého vzduchu nad viacerými európskymi krajinami. V poľských horách, na slovenských aj českých hraniciach, boli včera prekonané viaceré teplotné rekordy, dokonca aj tie marcové.

Počas včerajšieho dňa najmä vo vyšších vrstvách atmosféry začal prúdiť veľmi teplý vzduch, ktorý zapríčinil, že teploty v horách sa vyšplhali rekordne vysoko.

Na Slovensku včera padlo niekoľko teplotných rekordov a včerajšie teploty boli rekordné aj v Poľsku, a to na slovenských a českých hraniciach. 

Rekordné teplo bolo na Kasprovom vrchu na hraniciach medzi Poľskom a Slovenskom, kde namerali +9,9 °C

Doterajší rekord bol z roku 1989 s maximálnou februárovou teplotou +7,8 °C. Včerajší nový rekord prekonal ten starý až o 2,1 °C. 

Rekord maximálnej februárovej teploty padol okrem Kasprovho vrchu aj na Snežke na poľsko-českých hraniciach, kde teploty vystúpila až na +13,5 °C.

Tu ide ešte o výraznejšie prekonanie rekordu, pretože doterajšia najvyššia teplota na Snežke bola vo februári +10,1 °C.

Rekord bol tak zlomený o výrazný rozdiel, a to 3,4 °C.

Zaujímavosťou je, že februárový teplotný rekord na Snežke je v súčasnosti vyšší, ako je ten marcový rekord s hodnotou +12,1 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd