Rodičia v Pardubiciach nechali tri malé deti v rozpálenom aute

Dominik Cenkner

V Českej republike sa vo štvrtok šplhali teploty k +30 °C, ani to však nebránilo rodičom z Pardubíc, aby svoje tri malé deti nechali zamknuté v aute zatiaľ čo si oni vybavovali svoje povinnosti.

Našťastie si deti vo veku päť, tri a jeden rok všimli okoloidúci. Tí spozorovali auto, ktoré stálo zaparkované v centre mesta na priamom slnku, pričom nablízku nebol ani žiadny tieň.

Okamžite tak zavolali mestskú políciu, ktorá po príchode zistila, že auto nemalo elektricky ovládané okná a tak najstaršie z detí poprosili, aby ho otvorilo manuálne.

Podľa strážnikov boli deti spotené, mierne malátne a volali najmä po svojej mame. Tej trvalo vyše 20 minút, kým sa k autu vrátila a jej reakcia všetkých prítomných prekvapila.

„Matka sa čudovala, prečo sa týmto prípadom vôbec zaoberáme,“ doplnila polícia na sociálnych sieťach. Na rodičov si posvietia aj pracovníci zo sociálky a pardubického magistrátu.

Pripomeňme, že tohtoročné počasie si len v júni v Česku vyžiadalo štyri životy, po rozsiahlych povodniach, ktoré potrápili krajinu. Buďme preto vždy obozretní a v žiadnom prípade nenechávajme deti samé a tobôž nie v rozpálenom aute. V ňom môže totiž teplota za jednu hodinu na priamom slnku vystúpiť na vyše 60 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd