Rozlúčte sa s teplom. Zajtra sa opäť ochladí

Peter Minárik

Najmä na západe a juhu sa dnes končí teplý a pomerne slnečný deň. Už zajtra sa počasie na celom našom území výrazne pokazí. Postupovať totiž bude cez naše územie studený front.

Máme za sebou dva premenlivé aj keď v porovnaní s uplynulými dňami pomerne príjemnejšie dni, pri ktorých sa teploty na našom území šplhali vysoko. Dnes sa na západnom Slovensku teploty dostávali až k hranici +20 °C.

Na strednom a východnom Slovensku však počas dnešného dňa bolo pomerne premenlivo s početnými prehánkami a búrkami. Tie čakajú naše územie aj zajtra, pričom budú výraznejšie.

Búrky prinesie studený front

Už počas noci sa od severozápadu začne nad naše územie nasúvať oblačnosť, ktorá bude súvisieť s blížiacim sa studeným frontom.

Prvé zrážky sa začnú objavovať na severozápade a v severnej časti územia v priebehu zajtrajšieho dopoludnia. Objavia sa prehánky, občasný dážď, či búrky. Výraznejšie búrlivo však bude až v poobedných hodinách.

Búrky sa začnú vytvárať na studenom fronte, ktorý sa už zajtra popoludní bude nachádzať v oblasti východného Slovenska. 

V priebehu popoludnia treba počítať s prehánkami a s búrkami predovšetkým vo východnej polovici Slovenska. Búrky budú sprevádzané zosilnením dažďa a ojedinele sa môžu vyskytnúť aj krúpy.

Príde ďalšie ochladenie

Búrky a zrážky sa počas zajtrajšieho dňa nevyskytnú na celom území, pričom najmenej ich bude v oblasti západného Slovenska, no studený vzduch sa za studeným frontom dostane nad celé naše územie, vrátane západného Slovenska, kde bude pokles teplôt počas zajtrajšieho dňa najvýraznejší.

Zatiaľ čo dnešné teploty sa tu pohybovali od +16 do +19 °C, tak zajtra poklesnú na zhruba +10 až +14 °C. Počas popoludnia sa tu totiž dostane studený vzduch, ktorý k nám začne zatekať za studeným frontom od severu až z oblasti Severného mora.

Zajtrajšie popoludňajšie teploty budú na našom území o 6 až 9 °C nižšie.

mapa očakávaného rozdielu teplôt
mapa očakávaného rozdielu teplôt

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd