Rusko dnes môžu zasiahnuť tornáda. Hrozia extrémne búrky

Peter Minárik

Studený front, ktorý ovplyvnil počasie aj na našom území bude v priebehu dnešného dňa ovplyvňovať počasie vo východnej Európe. Najextrémnejšie búrky sa očakávajú v Rusku.

Na začiatku týždňa ovplyvnil počasie na našom území studený front, ktorý priniesol zrážky a len slabšie búrky. Dnes sa tento front dostane nad východnú Európu.

Nestáva sa často, aby meteorologická služba Estofex vydala varovanie najvyššieho, 3. stupňa pred búrkami, no na dnes tento stupeň vydala pre Rusko.

Tu sa totiž dostane studený front, ktorý prinesie početné prehánky a búrky. Búrky by mohli byť aj intenzívnejšie. Vďaka priaznivým dynamickým podmienkam, by sa mohli vytvárať supercelárne búrky.

Tie by dnes mohli produkovať veľké krúpy, prudké nárazy vetra, či dokonca tornáda. Služba Estofex očakáva aj silný nárazový vietor, ktorý dnes môže spôsobovať škody.

Najintenzívnejšie prejavy búrok sa dnes očakávajú medzi 14:00 až 19:00.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd