S búrkami sa to rozbehlo. Na západe sú početné búrky

S búrkami sa to rozbehlo. Na západe sú početné búrky
Peter Minárik

Naprieč strednou Európou sa v týchto chvíľach vyskytuje množstvo búrok. Tie neobišli ani naše územie a úradujú predovšetkým na západe krajiny.

Veľké množstvo bleskov práve v týchto chvíľach udiera v regióne strednej Európy. Za uplynulých 90 minút udreli už stovky bleskov a búrky sa vyskytujú u nás, v Nemecku, v Poľsku, na Ukrajine, Na Balkáne, či v Maďarsku.

Zaujímavý je pohľad na aktuálnu mapu detekcie bleskov. Búrky sú akoby sústredené do kruhu, čo je spôsobené stredom tlakovej níže nad česko-poľským pohraničím. 

aktuálny pohľad na detekciu bleskov, Blitzortung
aktuálny pohľad na detekciu bleskov, Blitzortung

Intenzívne búrky sa vyskytujú v Poľsku, v Nemecku, či na Ukrajine. Na našom území sa vyskytujú zatiaľ väčšinou slabšie búrky a to predovšetkým na západe nášho územia.

Tam sa vyskytujú početné prehánky a búrky a takto to bude aj v priebehu nasledujúcich hodín.

aktuálny výskyt búrok
aktuálny výskyt búrok

S búrkami počítajte predovšetkým v západnej polovici Slovenska a mali by byť prevažne slabšie, sprevádzané predovšetkým výraznejším lejakom. Aktuálny výskyt búrok a zrážok sledujte TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd