S letnými teplotami sa dnes rozlúčime. O slovo sa prihlásia búrky a ochladenie

Dominik Cenkner

Dnešným dňom sa skončí obdobie, kedy na Slovensku aspoň krátky čas prevládalo slnečné a teplé počasie. Čo presne nás teda dnes čaká?

Počasie u nás bude počas stredy ovplyvňovať nízky tlak vzduchu, v brázde ktorého začne cez našu oblasť postupovať ďalej smerom na východ zvlnený studený front.

Teraz zrána ešte bude prevládať na celom území slnečná obloha, ale od juhozápadu bude oblačnosti postupne pribúdať. Práve v tejto oblasti už aj dopoludnia, popoludní aj na ostatnom území bude väčšinou polooblačno až oblačno.

Miestami treba počítať s prehánkami a búrkami. To však nebude platiť pre východ krajiny.

Tu sa zrážky očakávajú len ojedinele a užijú si tam ďalší, pomerne pekný deň. Aspoň čo sa počasia týka.

Teploty a výhľad do ďalších dní

Kým včera sme na našom území zaznamenali prvú tohtoročnú „tridsiatku“, dnes to vyzerá tak, že teploty tak vysoko nepôjdu.

Maximálna denná teplota by sa mala pohybovať v rozmedzí od +23 °C do +28 °C. Na krajnom juhozápade to bude okolo +20 °C.

Fúkať bude prevažne juhovýchodný vietor do 6 m/s. Na západe sa postupne rozfúka západný vietor 4 až 10, v nárazoch okolo 14 m/s.

Zajtra treba počítať s ešte výraznejším ochladením a najmä výdatnými zrážkami. V ďalších dňoch sa bude postupne otepľovať, ale stále sa budú vyskytovať prehánky či búrky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd