Severný Jadran dnes čaká výdatné zrážky. Zaprší aj u nás

Ľubomír Franko

V oblasti Stredozemného mora sa prehlbuje ďalšia tlaková níž. V súvislosti s ňou postúpi dnes cez Jadranské more frontálny systém, ktorý prinesie na krajný východ Talianska, do Slovinska, Chorvátska a južného Rakúska výdatné zrážky.

Počas dnešného dňa bude cez Jadranské more ďalej na sever postupovať frontálne rozhranie. Postupne prinesie intenzívne zrážky do viacerých oblastí. Najvýraznejšie zrážky sa očakávajú na východe Talianska, na severe Chorvátska a na západe Slovinska, kde môže do sobotňajšieho obeda napršať 80 až 150 milimetrov.

Front zasiahne aj naše územie a to večer a počas noci. Vo večerných hodinách sa oblačnosť výraznejšie zväčší a postupne sa najmä v západnej polovici Slovenska môže vyskytnúť dážď. Počas noci sa zrážkové pole presunie aj nad východné Slovenska. U nás by dážď výdatný byť nemal a do zajtrajšieho obeda naprší do 5 mm. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd