Silné búrky postupujú do Rakúska a Česka. Večer dorazia ku nám

Peter Minárik

Na studenom fronte sa tvoria pomerne intenzívne búrky, ktoré vo večerných hodinách môžu doraziť až nad naše územie. Ich príchod sa blíži.

Nemecko zasiahli dnes popoludní pomerne intenzívne búrky. Postihnuté je predovšetkým južné Bavorsko, kde búrky prinášali prívalové zrážky a dokonca aj krúpy. Zaznamenaný bol aj silný nárazový vietor, ktorý bude počas dnešného večera najnebezpečnejší aj na našom území.

Silné búrky sa presunuli z Nemecka do Rakúska, kde doslova expandujú. V Innsbrucku namerali náraz vetra o sile až 104 km/h.

Búrky sa už vyskytujú aj na juhu Česka. Český hydrometeorologický ústav pred nimi vydal výstrahu 1. stupňa. Detekcia bleskov zaznamenala už cez 300 bleskov, ale počet bleskov bude v najbližších hodinách narastať.

Najnovšie behy numerických modelov počítajú s tým, že búrky sa teraz budú presúvať Rakúskom smerom k východu, teda k Slovensku.

Očakáva sa, že na naše územie dorazia zrejme okolo 21:00 a sprevádzané budú silným nárazovým vetrom. 

Vývoj búrok a ich postup môžete priebežne sledovať na radare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd