Silné búrky sa dnes priblížia bližšie k nášmu územiu

Silné búrky sa dnes priblížia bližšie k nášmu územiu
Peter Minárik

Frontálne búrky sa dnes podvečer môžu objaviť aj na našom území, no najsilnejšie by dnes mali byť na severe Moravy a v Poľsku. Tu hrozia extrémne nebezpečné sprievodné javy

Už niekoľko dní prinášame správy o výrazných búrkach, ktoré sa vyskytujú v strednej Európe. Pri búrkach padajú krúpy s priemerom aj 10 cm, vyskytuje sa výrazná blesková aktivita, či silný nárazový vietor. 

Studený front, ktorý oddeľuje teplotne výrazné vzduchové hmoty a prináša tieto silné búrky sa dnes priblíži viac k nášmu územiu.

Aj dnes sa na tomto studenom fronte budú tvoriť intenzívne búrky, podobne ako tomu bolo uplynulé dni.

Najsilnejšie búrky by sa dnes mali vytvárať na severe Moravy a v Poľsku, ako vidieť na mape, ktorá kombinuje viaceré parametre pre predpoveď superciel.

Búrky sa nad Českom a Poľskom začnú vytvárať už popoludní a večer by nejaká tá búrka mohla zasiahnuť aj severozápadné okresy Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd