Silné búrky sa prehnali západom. Pozrite si VIDEO

Ľubomír Franko

Intenzívne búrky sa aktuálne vyskytujú na viacerých miestach západného a južného Slovenska. Prinášajú najmä intenzívne zrážky, no aj nádhernú búrkovú oblačnosť. Viac vo videu.

Intenzívne búrky prináša zvlnený studený front do južnej polovice Slovenska. Intenzívne búrky sa presúvajú východom Podunajskej nížiny, celým južným Slovenskom, Gemerom a už sa začínajú tvoriť aj na východe Slovenska.

Búrky prinášajú prívalové zrážky. Napríklad na stanici Gbelce napršalo od 19:00 do 21:00 až 43,1 mm, na stanici Mužla za posledné 2 hodiny 40,2 mm. Výrazné zrážky boli zaznamenané aj na Gemeri, na stanici Turňa nad Bodvou spadlo medzi 20:00 a 21:00 42,3 mm.

Búrky prinášajú okrem výdatných zrážok aj nádhernú búrkovú oblačnosť. Pri západe slnka bola aj nádherne nasvetlená. Z mnohých miest ste nám hlásili shelf cloud. Výber tých najlepších fotiek si pozrite v nasledujúcom videu. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd