Silné sneženie zasiahne v noci Rakúsko, Česko a časť Slovenska

Peter Minárik

Zima sa na naše územie vracia. Od severozápadu začína do našej oblasti prenikať chladnejší vzduch, vďaka ktorému sa znižuje hranica sneženia. Počas noci sa postupne rozsneží vo viacerých krajinách.

Na noc sa chystá príchod sneženia, ktoré zasiahne predovšetkým Rakúsko a susednú Českú republiku. Sneženie však neobíde ani naše územie i keď ho zasiahne len čiastočne.

Za studeným frontom, ktorý aktuálne prináša do našej oblasti zrážky začína od severozápadu prúdiť studený vzduch. V dôsledku neho klesne v nadchádzajúcich hodinách hranica sneženia až do nížin.

V nočných hodinách postúpi z Álp, cez Česko nad Poľsko zrážkové pole spojené so snežením.

Ako vidieť na animácii, tak zrážky zasiahnu mnohé oblasti a čiastočne aj naše územie.

V Rakúsku a v Česku platia pred snežením výstrahy 2. stupňa. Meteorológovia počítajú, že sneženie môže pribúdať rýchlosťou 3 cm za hodinu. Do rána môže na Morave napadnúť 10 až 15 cm čerstvého snehu.

Ešte väčšiu nádielku očakávajú v Rakúsku. Na juhu napadne od 30 do 80 cm a v oblasti Štajerska a Salzburgu do 30 cm.

Zatiaľ čo však v Rakúsku budú vyhlasovať kalamitu, tak u nás sa takéto problémy neočkávajú i keď aj u nás sa očakáva sneženie.

Zrážkové pole zasiahne počas noci predovšetkým Záhorie, Malé Karpaty, Kysuce a Považie. V týchto oblastiach by mohlo do rána pripadnúť do 5 cm nového snehu. Na cestách tak bude šmykľavo.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd