Silný dážď v Holandsku má štyri obete

Holandsko Peter Minárik

Štyria poľskí zamestnanci zahynuli v Holandsku po tom, ako ich auto vinou nepriaznivého počasia spadlo do kanála. 

K tragickému incidentu došlo zrejme ešte v piatok okolo 23.00 h miestneho času. Štvorica poľských pracovníkov - 20-ročný muž, dvaja muži vo veku 21 rokov a 48-ročná žena - sa vracali z práce v továrni na výrobu žiaroviek do penziónu, kde boli ubytovaní. Ich auto zišlo z cesty kúsok za mestečkom Obdam v provincii Severné Holandsko. Polícia ako príčinu nehody stanovila silný dážď a zlú viditeľnosť.

Pátranie po štvorici Poliakov spustili v sobotu zamestnanci továrne Borst neďaleko mesta Alkmaar, keď sa ani jeden zo štvorice nedostavil do práce a nemohli byť kontaktovaní. Polícia v priebehu víkendu pátrala v okolí, až kým neobjavila potopená auto v kanáli v zóne obce Berkmeerdijk in Obdam.

Potápači z privolanej požiarnej služby vylovili telá z kanálu, čierne Audi vytiahli z vody za pomoci žeriavu.

Štyria poľskí zamestnanci pracovali v továrni od začiatku januára tohto roku, ubytovaní boli v penzióne v mestečku Zijdewind. Jeden z mladých mužov plánoval návrat do Poľska, kde ho čakala manželka so sedemmesačným synom.

DutchNews.nl upozornil, že telá Poliakov budú repatriované do Varšavy po dokončení oficiálneho vyšetrovania prípadu.

zdroj: TASR

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd