Silný vietor v Bratislave vyvracia stromy. MHD je odklonená

Silný vietor v Bratislave vyvracia stromy. MHD je odklonená
Bratislava Ľubomír Franko

Hlboká tlaková níž s menom Mortimer dorazila v plnej sile na Slovensko. Na západe Slovenska dosahujú nárazy vetra takmer 100 km/h. Z hlavného mesta sú hlásené popadané stromy a obmedzená doprava MHD. Vietor postúpi ďalej na východ. 

Silný vietor spojený s prechodom tlakovej níže Mortimer už postupuje cez Slovensko ďalej na východ. Na západ Slovenska prináša aktuálne nárazy vetra o rýchlosti takmer 80 km/h.

Namerané maximálne nárazy vetra
Namerané maximálne nárazy vetra



Vietor robí problémy aj v hlavnom meste, kde vyvrátil niekoľko stromov. Na Štefánikovej ulici spadol strom na trolejové vedenie a premávka trolejbusov tak bola obmedzená, následne museli byť presmerované. Najsilnejšie nárazy sú zaznamenávané v bratislavskej Ivanke, kde vietor fúka v nárazoch 79,2 km/h, na Kolibe je to 75,6 km/h. 

Spadnuté menšie stromy a konáre sú hlásené z viacerých oblastí Bratislavského kraja. Vietor miestami vyvracal aj strechy. 

Silný vietor v hlavnom meste v pondelok zatiaľ spôsobil pád desiatich stromov. Pre TASR to povedala pracovníčka Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave. "Na Podunajskej ulici je odtrhnutá strecha," doplnila.

Vietor by sa mal počas najbližších minút až hodín rozfúkať postupne v celej Podunajskej nížine. Fúkať by malo začať aj v oblasti stredného a východného Slovenska.

Vietor začne ustávať od 17-tej hodiny (na krajnom západe aj skôr) a okolo 20-tej hodiny by už nemal spôsobovať väčšie komplikácie. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd