Slnečné počasie je za rohom. Od zajtra jasno a teplo

Ľubomír Franko

Počas dnešného dňa sa od západu začína nad naše územie nasúvať oblasť vyššieho tlaku vzduchu. Už zajtra sa vyčasí a vonku sa oteplí. Víkend by mal byť teplý a slnečný.

Za studeným frontom, ktorý prešiel cez naše územie počas včerajšieho dňa, k nám začal prúdiť chladnejší vzduch od severozápadu. To sa už čoskoro zmení a postupne sa oteplí.

Od západu sa už počas dnešného dňa začne nad naše územie nasúvať tlaková výš, ktorá ,,vytlačí" zrážky viac na východ. Dnes sa vyskytnú najmä na severe a východe. Stred tlakovej výše sa cez víkend bude presúvať nad Čierne more a po jej zadnej strane k nám prenikne teplejší vzduch.

Víkend bude teplý a slnečný

Nasledujúci víkend by tak mal byť slnečný a teplý. Do našej oblasti sa dostane teplejší vzduch od juhu a teploty pôjdu nahor. Už v piatok sa oteplí a v sobotu budú teploty už nadpriemerne vysoké.

Maximálne denné teploty v piatok vystúpia na +15 až +21 °C, v sobotu to bude zas o niečo viac. Prvý víkendový deň teploty vystúpia na +18 až +24 °C, a rovnako teplo bude aj v nedeľu.

Chladnejšie bude len v oblastiach, kde sa do rána vytvorí hmla. Tá sa môže ojedinele udržať aj po celý deň, čo zabráni vzostupu teplôt. 

Teploty budú nadpriemerne vysoké. Víkendové teploty budú v priemere o 3 až 5°C vyššie ako dlhodobý priemer, môžeme tak povedať, že nás čaká teplotne nadpriemerný víkend. 

Zmena v počasí sa tak skoro neočakáva, práve naopak, teploty by už mali zostať vyššie. Po víkende by sa malo mierne ochladiť, no teploty budú stále buď slabo nadpriemerné, alebo budú na úrovni dlhodobého normálu. 

Predpoveď teploty podľa modelu GFS si môžete pozrieť aj tu:

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd