Slnečných lúčov postupne pribudne a oteplí sa. Bude však oblačno

Ľubomír Franko
Po sérii upršaných a a chladných dní nás čaká teplejšie obdobie.

Počasie sa postupne dostáva pod vplyv mohutnej tlakovej výše so stredom nad severozápadom Ruska. Po jej zadnej strane k nám prúdi z oblasti Čierneho mora vlhký vzduch a na viacerých miestach sa aj dnes vyskytovali prehánky. Vplyv tlakovej výše bude počas najbližších dní čoraz výraznejší a zrážok výrazne ubudne, resp. sa vôbec nebudú vyskytovať. 

Naďalej bude oblačno, slnečných lúčov však pribudne

Napriek vplyvu tlakovej výše vonku nebude jasno. Oblačnosť sa v našich končinách bude udržiavať aj počas ďalších dní, bude jej však výrazne menej. Nasledujúci týždeň tak bude prevažne bez zrážok, no slnečných lúčov až tak veľa nebude. 

Vyskytovať sa budú aj ranné hmly. Tie sa budú tvoriť v prípade bezoblačnej noci, kedy sa bude výraznejšie ochladzovať. Teplota vzduchu tak lokálne môže klesnúť na úroveň rosného bodu a vytvorí sa hmla. 

Postupne sa oteplí, aj cez +20°C

Pozitívna správa však je, že teploty pôjdu nahor. Už zajtra sa budú teploty pohybovať v rozmedzí +14 až +20°C, v utorok bude v najteplejších lokalitách do +23°C. Mierne nadpriemerné teploty vydržia do záveru pracovného týždňa a už počas budúceho víkendu budú opäť v rozsahu dlhodobého priemeru. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd