Slovensko čakajú búrky a nárazový vietor. Zajtra bude postupovať studený front

Peter Minárik

Počasie sa na našom území v priebehu zajtrajšieho dňa opäť výraznejšie zhorší. Cez naše územie totiž bude postupovať studený front, ktorý prinesie silnejšie nárazy vetra, dážď a aj búrky.

Dnešný deň sa nesie v znamení príjemného jarného počasia. Po prednej strane tlakovej níže Eugen, ktorá vystrája na severozápade Európy prúdi do našej oblasti teplý vzduch od juhu a súčasne výbežok vyššieho tlaku vzduchu prináša na Slovensko slnečný utorok. Teploty sa šplhajú nad hranicu +20 °C.

Takéto príjemné počasie však dlho nevydrží. Už počas zajtrajšieho dňa bude cez naše územie mieriť studený front, na ktorého čele sa budú tvoriť búrky a prinesie aj silný nárazový vietor.

Streda s vetrom a s búrkami

Za studeným frontom sa začne od severozápadu opäť natláčať studený vzduch. Studený front tak bude oddeľovať teplotne dve výrazné vzduchové hmoty a práve na jeho rozhraní sa začnú vytvárať búrky.

Front by mal začať počasie na našom území ovplyvňovať zajtra po 13:00. Od severozápadu z Moravy sa začnú nad celé naše územie nasúvať zrážky, ktoré sa do večera rozšíria nad celé Slovensko.

Najnebezpečnejšie počasie nás čaká na čele tohto postupujúceho studeného frontu. Pri jeho príchode totiž bude silnieť silný severozápadný vietor. Príchod frontu tak spozorujete zosilňovaním vetra, ktorý bude dosahovať nárazy o sile až 60 km/h, no na západnom Slovensku bude fúkať s nárazmi až do 90 km/h.

Okrem silného vetra nás čakajú aj búrky. Tie sa budú vyskytovať na čele tohto studeného frontu a od zajtrajšieho popoludnia hrozia na celom našom území.

Opäť sa ochladí

Ako sme už spomínali, tak za studeným frontom sa začne nad naše územie natláčať studený vzduch. Hneď vo štvrtok sa tak výraznejšie ochladí. Zatiaľ čo dnešné teploty tak stúpajú aj nad +20 °C, tak v priebehu štvrtka maximá dosiahnu len +10 až +17 °C.

V chladnejšom vzduchu by sme sa mali nachádzať zhruba do soboty. V priebehu nedele sa začne výraznejšie otepľovať a teploty môžu postupne opäť stúpať nad hranicu +20 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Zajtra
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd