Slovensko čakajú horúce dni. Ukončia ich pondelňajšie búrky

Peter Minárik

Pred nami sú veľmi teplé dni, ktoré prinesú mimoriadne vysoké teploty. Tie by mali lámať až tropickú hranicu. Horúce počasie ukončí v pondelok prechod studeného frontu.

Po teplej a pomerne príjemnej sobote, nás čaká ešte príjemnejšia nedeľa. Počasie totiž na našom území ovplyvňuje tlaková výš, ktorá prináša stabilné počasie a po jej zadnej strane prúdi do našej oblasti teplejší vzduch od juhu.

Vďaka prílivu tohto teplého vzduchu budú na našom území stúpať teploty na letné hodnoty a v niektorých oblastiach nášho územia pokoria teploty dokonca tropickú hranicu.

Týkať sa to bude predovšetkým Východoslovenskej a Podunajskej nížiny, kde by sa teploty mohli dostať na +30 až +33 °C. Na zvyšku územia bude o čosi chladnejšie ale teploty by nad letnú hranicu +25 °C mali stúpať na viacerých miestach.

Okrem toho, že nás čaká teplé počasie sa prítomnosť tlakovej výše podpíše aj pod stabilnejší priebeh počasia. Nedeľa a pondelok by na naše územie mali priniesť prevažne jasné až polooblačné počasie.

Zmena príde až v pondelok počas dňa. To si to cez našu oblasť zamieri studený front, ktorý k nám prinesie početné prehánky, búrky a dážď. V pondelok popoludní tak rátajte so zhoršením počasia.

Za studeným frontom k nám prenikne chladnejší vzduch, a tak už v utorok počítajte s ochladením. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd