Slovensko čakajú opäť horúčavy. Otepľovať sa bude postupne

Peter Minárik

Po vlne ustáleného a pokojného počasia nás čaká ďalšia vlna horúčav. Našťastie však nepôjde o neznesiteľnú vlnu horúčav. Teploty sa dostanú maximálne na úroveň +33 °C.

Na Slovensku zavládlo po vlne nepriaznivého a búrlivého počasia pomerne príjemnejší charakter. Na viacerých miestach už niekoľko dní prevláda prevažne jasné až polooblačné počasie s teplotami, ktoré sa dostávajú maximálne do +30 °C.

Už onedlho sa však začne na našom území opäť otepľovať a teploty sa prehupnú cez hranicu +30 °C.

Ustálené počasie bude pokračovať

Nasledujúce dni nás čaká aj naďalej ustálené počasie. Počasie totiž bude ovplyvňovať tlaková výš, ktorá bude mať dominantný vplyv na vývoj počasia u nás až do konca týždňa.

Čaká nás prevažne jasné až polooblačné počasie. Popoludní sa začne vytvárať kopovitá oblačnosť, ale búrok nás čaká zatiaľ málo.

Oveľa viac búrok príde na naše územie počas víkendu, kedy začne do našej oblasti prúdiť vlhší vzduch. Ten však bude teplejší, a tak budú aj stúpať teploty.

Teploty sa dostanú nad +30 °C

Každým dňom začnú teploty na našom území stúpať. Už v piatok začnú atakovať hranicu +30 °C. Cez túto hranicu sa teploty dostanú cez víkend.

Počas víkendu totiž začne do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch od juhozápadu a teploty začnú stúpať. 

Víkend by mal byť najteplejší. Teploty sa budú dostávať cez hranicu +30 °C a v najteplejších lokalitách nášho územia sa teploty dostanú na +33 °C.

Ochladenie príde v nedeľu večer, kedy od západu dorazia nad naše územie búrky. Viac o vývoji na nasledujúce dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd