Slovensko opäť čakajú stabilné a postupne aj teplé dni

Peter Minárik

Po vlne prílivu studeného vzduchu, ktorý nás zasiahol v uplynulých dňoch sa charakter počasia začína zlepšovať. Počasie bude ešte príjemnejšie aj v nasledujúcich dňoch a postupne sa bude aj otepľovať.

Začiatok týždňa so sebou priniesol ďalšiu vlnu ochladenia. Mohol za to studený front, ktorý so sebou vtiahol od severu veľmi chladný vzduch. Ten nepriniesol len teploty pod hranicou dlhodobého normálu, ale aj prvé sneženie v obývaných oblastiach Slovenska.

Po vlne studeného počasia a prvého snehu nás však čaká zmena a to príjemnejšia. Počasie bude stabilné a postupne aj teplé.

Počasie bude pod vplyvom tlakovej výše

Od západu sa nad naše územie nasúva výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý v nadchádzajúcich dňoch bude mať dominantný vplyv na charakter počasia v mnohých krajinách Európy a to vrátane Slovenska.

Postupne sa priamo cez centrálnu Európu bude presúvať samotný stred tlakovej výše, ktorý sa presunie z Britských ostrovov až nad východné Stredomorie, kde postupne táto tlaková výš zanikne. Počasie by mala táto tlaková výš ovplyvňovať počasie v Európe až do druhej polovice budúceho týždňa.

Už víkend bude stabilný

Počasie na Slovensku bude v nadchádzajúcich dňoch pomerne jednotvárne. Tlaková výš totiž spôsobí, že nás čaká ustálené počasie.

Nemôžeme však povedať, že bude počas dňa krásne slnečno. Nachádzame sa už predsalen v jesennom období pre ktoré je typická ranná tvorba hmiel. Vplyvom tlakovej výše a vlhšieho prúdenia sa očakáva tvorba ranných hmiel, ktoré by sa mohli udržať v nižších oblastiach aj po celý deň.

Nadchádzajúce dni budú síce stabilné, no či v ten, či oní deň bude slnečno je pomerne obtiažne predpovedať. Ak si chcete užiť slnečné lúče, tak treba vyraziť na hory.

Počasie nebude len stabilné, ale postupne aj teplé. Od západu k nám bude prúdiť teplejší vzduch a tak sa denné teploty budú postupne dvíhať nahor.

Ešte počas víkendu nás čakajú maximálne teploty v rozmedzí +10 až +15 °C, ale v budúcom týždni už teploty pôjdu na +15 až +20 °C, ojedinele aj nad hranicu +20 °C. Čaká nás tak opäť teplotne nadpriemerný charakter počasia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd