Slovensko Slnko ešte len rozpáli. V Európe bude cez +40 °C

Peter Minárik

Vlna tropických horúčav a s nimi súvisiaceho sucha z Európy tak skoro neodíde, ba naopak. V nasledujúcich dňoch bude v Európe ešte teplejšie. Zatiaľ čo na našom území pôjdu teploty cez +35 °C, tak na pyrenejskom polostrove až cez +45 °C.

Mnohé európske štáty sužuje sucho. Tráva sa mení na seno a rieky vysychajú. Napríklad na Rýne obmedzujú lodnú dopravu a tento týždeň by mala byť lodná doprava pre nedostatok vody úplne zastavená.

Problém však nemá len Nemecko, ale celá Európa. V Nórsku je teplejšie ako v Chorvátsku a na Britských ostrovoch museli záchranári ošetriť stovky ľudí po tom, ako ich spálilo Slnko. Tu totiž nie sú na také ostré slnečné lúče zvyknutí. 

Vlna horúčav bude pokračovať

Predpoveď pritom naznačuje, že situácia sa výraznejšie nezmení ani v nasledujúcich dňoch a Európa by mala byť vystavená naďalej teplému prúdeniu.

Extrém očakávajú najmä na Pyrenejskom polostrove. V Španielsku a na juhu Portugalska by na konci týždňa mohli teploty prekonávať hranicu +45 °C.

V tejto oblasti pritom už teraz panuje veľké sucho a len včera dohasili jeden veľký požiar na západe krajiny.

Teplo neopustí ani naše územie

Vlna horúčav, ktorá zasiahne Európu sa dotkne aj nášho územia. Najteplejšími dňami tohto týždňa by mala byť streda a štvrtok, kedy maximálne teploty na našom území vystúpia na +35 až +37 °C.

Ochladiť by sa malo na začiatku budúceho týždňa, no stále budú teploty atakovať tropickú hranicu +30 °C.

V priebehu budúceho týždňa je pritom naplánovaná aj ďalšia vlna horúčav.

Leto vrcholí a tak to treba využiť

Nasledujúce dni teda určite nezabúdaj na dostatok pitného režimu, vhodnú prikrývky hlavy a opaľovací krém. Ak zrovna neobľubuješ takéto extrémne vysoké teploty, tak vyraz na hory alebo k vode, kde môžeš zahodiť všetky zábrany a vydať sa napríklad na nudapláž :-) Viac o nudaplážach na Slovensku sa dozvieš napríklad v tomto článku.

Nie je dôležité, či si vyznávačom nudapláží alebo sa radšej slníš a kúpeš v slušivom bazénovom outfite. Ľuďom dnes oveľa viac ako nahota na plážach vadí nuda. Práve tú sa zo všetkých „nuda“ aj klasických pláží na Slovensku snaží toto leto novou ponukou odstrániť mobilný operátor 4ka.
Recept je pritom jednoduchý – nudu porazíš najmä riadnym balíkom mobilných dát. Pozor, ponuka trvá len do 1.9.2018.

Dátové nekonečno na celom Slovensku si teraz môže vyskúšať každý. S novým paušálom SLOBODA + DÁTA navyše alebo SLOBODA DÁTA dostaneš automaticky nekonečné NEKONEČNÉ DATA V CELEJ SR (4G/3G). Aj ty môžeš byť „predátorom“ tohto leta a predátovať, koľko vládzeš. Stačí zájsť na ktorúkoľvek poštu alebo na www.4ka.sk/leto. Pozor, ponuka trvá len do 1.9.2018.

Už 95 % obyvateľov SR môže využívať rýchle dáta.

(/PR)
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd