Slovensko zasiahnu silné búrky. Čakajú ich aj okolité štáty

Slovensko zasiahnu silné búrky. Čakajú ich aj okolité štáty
Peter Minárik

Dnešný deň prinesie na naše územie intenzívne búrky a to v niekoľkých vlnách. Tá hlavná vlna by mala doraziť vo večerných hodinách.

Dnes si treba dať pozor. Blíži sa totiž ku nám studený front, ktorý prinesie početné búrky.

Ešte pred týmto frontom budú vznikať tzv. predfrontálne búrky. Tieto búrky začnú vznikať počas dňa v oblasti hôr a na ne aj budú naviazané. 

Vytvárať sa tak budú jednotlivé búrkové jadrá, ktoré môžu mať až supercelárnu štruktúru a môžu prinášať výdatné zrážky, či krúpy. Tieto búrky zasiahnu najmä stredné a východné Slovensko.

Vo večerných hodinách by z Rakúska mali doraziť silnejšie búrky. Počíta s nimi aj služba Estofex.

zdroj: estofex
zdroj: estofex

Búrky sa začnú formovať nad Nemeckom, Slovinskom, Rakúskom a Českom a postupovať budú smerom k severovýchodu.

Nad naše územie by mali vstúpiť z Rakúska vo večerných hodinách po 18:00 a postupovať budú z okolia Záhoria a Bratislavy smerom nad Považie do Poľska.

Tieto búrky budú sprevádzané prudkým nárazovým vetrom, lejakmi, avšak vzhľadom na podmienky nie sú ojedinele vylúčené ani extrémnejšie prejavy. Podmienky budú vhodné aj pre také javy ako tornádo.

Počas dnešného dňa budeme situáciu upresňovať. Čaká nás totiž niekoľko vĺn búrok. Viac o dnešných búrkach sa dočítate TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd