Slovenskom sa prehnali búrky. Teraz nás čaká ochladenie

Peter Minárik
V priebehu utorka postupoval cez naše územie studený front. Ten priniesol na Slovensko búrky, ktoré ukončia šnúru teplých dní
Utorok bol na našom území veľmi teplý. Do našej oblasti vrcholil prílev teplého vzduchu v dôsledku čoho sa teploty šplhali až nad +20°C. Najteplejšie v utorok bolo v Hurbanove, kde chýbala desatina k +25°C. Druhým najteplejším miestom bola Bratislava-Ivánka, kde sa ortuť teplomera vyšplhala na rovných +24°C.

Teplota sa nad hranicu +20°C nedostala len v najchladnejších častiach Slovenska ako Poprad, Telgárt alebo Liesek.
V priebehu popoludnia začal cez Slovensko postupovať studený front, ktorý priniesol búrky. Najintenzívnejšie búrky sa vyskytli na Záhorí a v oblasti severozápadného Slovenska, kde búrky priniesli pomerne výraznú bleskovú aktivitu.

V priebehu dnešného dňa sa na našom území počasie zmení. Po okraji výbežku tlakovej výše so stredom nad južným Anglickom začne do našej oblasti prúdiť chladnejší vzduch. V dôsledku neho sa dnes teploty na našom území dostanú len na +8 až +14°C, čo je v porovnaní so včerajším dňom ochladenie o zhruba 10°C.
Na oblohe dnes bude prevažne veľa oblačnosti a najmä na severe počítajte so zrážkami.

V priebehu štvrtka zostanú teploty na našom území na podobných hodnotách. Pribudnú však zrážky a na celom území by malo pršať. Od nadmorskej výšky približne 1000 metrov očakávajte sneženie.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd