Sneh skomplikoval život najmä na severe. Ďalšia dávka príde v piatok

Peter Minárik
Tlaková níž a s ňou spojené frontálne rozhranie prinieslo do severozápadných okresov Slovenska sneženie. Sneh sa vráti v noci na piatok.
Frontálne rozhranie, ktoré postupuje cez naše územie a odsúva sa nad Ukrajinu prinieslo vo štvrtok do severozápadných okresov Slovenska sneženie. V priebehu rána hranica sneženia na severozápade postupne klesala až do nižších polôh, pričom miestami snežilo aj hustejšie. Sneh napadol na Záhorí, na strednom a hornom Považí, na Liptove, na Orave a na Kysuciach. Snehová pokrývka sa však vytvorila aj vo vyšších častiach Bratislavy, kde sa však už v priebehu dňa výrazne oteplilo a sneh sa začal rýchlo topiť.

Najviac snehu napadlo zatiaľ na Kysuciach a na Orave, kde sa aj v nižších polohách blíži výška snehovej pokrývky k 20 cm. Najviac snehu napadne na horách, kde do štvrtka môže napadnúť až do 50 cm snehu.

Vo štvrtok budú zrážky ustávať
Frontálne rozhranie sa postupne odsunie nad Ukrajinu a od západu sa začne vyčasovať. Na západnom a strednom Slovensku v priebehu štvrtka očakávame prevažne polooblačnú, prechodne aj polojasnú oblohu. Na východe budú ešte doznievať zrážky, ktoré budú od nadmorskej výšky 300 metrov snehové. Denné teploty sa vo štvrtok vyšplhajú do +6°C, na západe až do +8°C.

Ďalšie zrážky prídu v piatok
V priebehu piatka začne cez naše územie postupovať ďalší frontálny systém. V noci začne od výšky 300 metrov snežiť. V nižších polohách bude pršať. V priebehu dňa však začne intenzita zrážok slábnuť. Počas dňa sa teploty budú šplhať nad bod mrazu, a tak s novou snehovou pokrývkou treba počítať najmä na horách.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd