Sneženie dorazí už v pondelok. Vločky aj v nížinách

Ľubomír Franko

Začiatkom týždňa nás čaká zmena v počasí. Suchý a studený vzduch vystrieda vlhkejšie prúdenie od juhu. Sneženie sa ukáže aj v nížinách. 

Už v nedeľu večer sa presunie severne od nášho územia z Ukrajiny ďalej nad východné Nemecko brázda nízkeho tlaku vzduchu vo vyšších vrstvách ovzdušia. Tá prinesie zmenu v počasí, oblačnosti pribudne a vyskytnú sa aj zrážky.

Zrážky budú len veľmi slabé, no budú výlučne vo forme snehu. Snehové vločky sa môžu ukázať už v nedeľu popoludní a to aj v nížinách. Ďalšie sneženie príde na naše územie v pondelok. To by malo zasiahnuť najmä stredné a východné Slovensko, kde by malo snežiť na mnohých miestach. Na západe budú v pondelok zrážky nerovnomerne rozložené, no taktiež vo forme snehu.

Nemôžeme však hovoriť o žiadnych výdatných zrážkach. Sneženie nebude dostatočne silné ani na to, aby vytvorilo súvislú snehovú pokrývku. Akumulovaný úhrn bude do 5 cm snehu (na horách to neplatí). 

Viac zrážok by malo doraziť v utorok, keď sa tlaková níž z oblasti Jadranu začne presúvať ďalej na severovýchod. Tieto zrážky sú však otázne, keďže budú na rozhraní dažďa a snehu. Môžeme tak buď pozorovať výdatnejší dážď, no šanca je aj na hustejšie sneženie. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd